Tidligere Oslo-byråd ny statssekretær i Justisdepartementet

Kildeartikkel.

Da FrP gikk ut av regjeringen, ble antall statsråder og statssekretærer i Justis- og beredskapsdepartementet redusert fra seks til til tre. Denne avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen ble imidlertid delvis reversert i fredagens statsråd, da den politiske ledelsen ble økt med hele 33 prosent! Fra tre til fire.

Inn kommer nemlig Hilde Barstad (58). Hun var en høyt profilert byråd i Oslo-politikken tidlig på 2000-tallet, spesielt i rollen som miljø- og samferdselsbyråd. Fra 2011 til 2017 var hun direktør for Kulturetaten i Oslo, og i dag er hun direktør for Stiftelsen Kirkens Familievern, som driver familievernkontorer rundt om i landet. Forøvrig er hun svigerinne av finansminister og partinestleder Jan Tore Sanner (H). 

Utnevnelsen av Barstad innebærer at hele den politiske ledelsen i departementet nå består av jurister: Statsråd Monica Mæland drev egen advokatpraksis før hun ble Bergens-politiker på heltid, mens statssekretærene Thor Kleppen Sættem og Lars Jacob Hiim har brukt juristutdannelsen som henholdsvis politisk rådgiver og avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.